Bublanina s višněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bublanina s višněmi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 33897 |
Kategorie: | Bublaniny |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
150 g | Cukr moučkový |
10 g | Cukr vanilka |
160 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vanilkový lusk |
500 g | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 260,5mg |
Draslík | 233,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bublanina s višněmi postup přípravy receptu:
1 | Smícháme máslo s cukrem, žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a vyškrábnutým vanilkovým luskem a třeme cca 20 min. Poté postupně přidáváme mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Pekáč vymažeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme těsto a rozetřeme. Poklademe višněmi a pečeme v rozpálené troubě dozlatova. Necháme vychladnout, nakrájíme, posypeme vanilkovým cukrem a podáváme. |
Pekla jsem v remosce cca 40 minut od zapnutí, mísu jsem vyložila papírem na pečení. Má průměr 22 cm a je hliníková, mám starší typ. Místo vanilkového lusku jsem ubrala trochu cukru a místo něho přidala cukr vanilkový. Nevím, jestli v receptu omylem nechybí prášek do pečiva, já dala polovinu sáčku. Smíchala s moukou a tu jsem prosila, aby se provzdušnila. Většinou používám polohrubou mouku. Těsto se mi zdálo hustější, tak jsem přidala pár lžic mléka. Višně jsem měla mražené a bez pecek, stačilo 300 g. Pokud bych pekla v klasické troubě, tak bych dala do vyhřáté a pekla při střední teplotě, rozhodně ne v rozpálené troubě. Bublanina nám chutná.