Dušený špenát zapečený s těstovinami Fusilli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 68 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený špenát zapečený s těstovinami Fusilli
Celkový čas: | 68 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 45545 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
40 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka polohrubá |
30 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
450 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na přelití | |
---|---|
450 ml | Smetana 12% (konzumní) |
4 ks | Vejce slepičí |
Na fusilli | |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Těstoviny Fusilli |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 326,3mg |
Draslík | 711,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 135,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Špenát listový čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Smetana 12% (konzumní), Máslo čerstvé, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený špenát zapečený s těstovinami Fusilli postup přípravy receptu:
1 | Do osolené vroucí vody vložíme těstoviny a vaříme tzv. "na skus", zhruba 12 minut. Poté těstoviny scedíme, necháme okapat a v míse je promícháme s máslem. |
2 | Špenát očistíme, opereme, nakrájíme a ve vlastní šťávě dusíme přibližně 8 minut. Ke špenátu přidáme máslo, sůl, pepř. Vmícháme mouku, kterou jsme rozšlehali ve smetaně a za stálého míchání na mírném plameni vaříme do zhoustnutí. |
3 | Do olejem vymazaného pekáče vložíme polovinu těstovin, poklademe špenátem, přikryjeme druhou polovinou těstovin. Směs přelijeme smetanou s rozšlehanými vejci a v předehřáté troubě pečeme, až těstoviny zezlátnou, zhruba 40 minut. |
Poznámka
Servírujeme teplé.
Recept je jednoduchý a chutný. Jako Fusilli těstoviny jsem zvolila tříbarevné, které máme rádi a opravdu mohu doporučit. Jen bych možná podotkla, že 450 ml Smetany 12% bylo moc, zvolila bych menší dávku. Přeji všem dobrou chuť.