Jablečná bublanina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablečná bublanina
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5346 |
Kategorie: | Bublaniny |
Ingredience
8 polévková lžíce | Cukr krupice |
8 ks | Jablka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
8 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
50 ml | Olej stolní |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
5% Kalorie 89 kcal
Kilojoule 374kJ
4% Sacharidy 15 g
4% Tuky 3 g
1% Sodík 15 mg
3% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 42,1mg |
Draslík | 135,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dobrá jablečná bublanina nikdy nezklame. Dělám ji spíš se švestkami anebo s broskvemi, meruňkami. Takže tento recept byl pro mě výzvou a nezklamal. Jen mi suroviny nepřišly na 24 porcí, protože na velký plech těsto nestačilo, takže jsem ho dala do koláčové formy a porcí bylo cca 10.